Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадовця засуджено на 5 років за отримання неправомірної вигоди

27 листопада 2017, 18:22

24 листопада 2017 року Київський районний суд м. Одеси визнав винним посадовця в одержанні неправомірної вигоди.

Так, судом було встановлено, що обвинувачений перебував на посаді головного спеціаліста одного із відділів Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області.

Згідно вироку суду, 26 травня 2016 року приблизно о 12 годині у приміщенні пекарні, розташованої по вул. Ак. Корольова в м. Одесі, обвинувачений отримав від власника закладу (ФОП) грошові кошти в сумі 1000 гривень за невжиття заходів адміністративного характеру відносно неї та її працівника.

Продовжуючи свої дії, 30 червня 2016 року приблизно о 16:30 годині чоловік, перебуваючи в салоні автомобілю «Chevrolet Lacetti» по вул. Ак. Корольова в м. Одесі знову отримав від цієї жінки грошові кошти в сумі 1000 гривень за невжиття заходів адміністративного характеру відносно неї та її працівника.

Після цього обвинувачений знову аналогічним способом отримав неправомірну вигоду в сумі 1500 гривень за не складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 203, 204 КУпАП відносно вищевказаної ФОП та працівника її пекарні – громадянина Грузії.

В судовому засіданні чоловік не визнав свою вину та не погодився з кваліфікацією кримінального правопорушення.

Таким чином, суд, допитавши обвинуваченого, потерпілу та свідків, а також дослідивши докази визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Обвинуваченого взяли під варту одразу в залі суду.

Зазначимо, що протягом 30 днів на вирок суду може бути подана апеляційна скарга.

 За повідомленням прес-служби суду