Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колектив Дніпропетровського апеляційного господарського суду відвідав музей «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО»

27 листопада 2017, 17:14

 

З метою увічнення  пам’яті захисників України, 24 листопада 2017 року працівники апарату Дніпропетровського апеляційного господарського суду  відвідали  Музей «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО»  – одну з шести філій Дніпропетровського національного історичного музею ім. Дмитра Яворницького.

Створення музею ініціювали учасники АТО та волонтери на початку 2016 р., їх радо підтримало керівництво Дніпропетровської обласної держаної адміністрації та її керівник Валентин Резніченко.

Це унікальний музейний комплекс, що загалом складається з 4-х зон окремого-емоційного сприйняття:

-          вулична експозиція, що присвячена дорогам війни якими пройшли наші земляки;

-        основна виставкова зала де зібрані оповіді як про військових так і про волонтерів, переселенців, журналістів, капеланів і медиків;

-          зала Світлої Пам'яті Героїв Дніпропетровщини, що поклали свої життя за наш мир;

-          перша в Українських музеях зала панорамного відео, що передає ефект присутності.

Саме святе місце – це стіна пам’яті з фотографіями захисників, які віддали своє життя за Україну. На інших експозиціях техніка, зброя, шеврони, листи, фотографії, безліч інших речей, що побували за лінією розмежування.

Вуличні експонати були представлені зразками озброєння та металевою конструкцією, що зображує понівечені залишки Донецького аеропорту.

У мультимедійній залі відвідувачі переглянули 26-хвилинний фільм, де у хронологічній послідовності було висвітлено події від анексії Криму до сьогодення.

Експонати музею справили на колектив Дніпропетровського апеляційного господарського суду сильне враження,  це місце справжнє, воно варто уваги, бо тема війни болить у серці кожного українця.

 

 

За повідомленням прес-служби суду