Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Іванівського районного суду Одеської області вшанували пам'ять жертв голодоморів і політичних репресій

27 листопада 2017, 12:10

День пам’яті жертв голодоморів відмічається в Україні щорічно.

Голодомор - це помста за свободу. Українців карали смертю за здобуту незалежність від імперій. Геноцид знищив ключові свободи: мільйони позбавлені життя, в країну повернуто рабство - селянам обмежили пересування і відібрали паспорти, колгоспи застосовували примусову працю, люди не могли сподіватися на недоторканність житла, не мали свободи релігії, їх обмежили в культурні права. Але режим не зумів досягти головного - Україну не зламали. І свою незалежність ми змогли підтвердити вже в 1991 році.

Голодомор – сумна сторінка української історії. У цей скорботний день схилили голови перед світлою пам'яттю тих, хто потрапив у грізні жорна тоталітарного режиму, кого забрала голодна смерть.

Іванівчани жертв Голодомору вшанували траурною ходою по центральній вулиці смт Іванівки, яка завершилася біля пам’ятника «Пам'яті жертв Голодоморів і політичних репресій», де виступив з промовою Голова Іванівської районної Державної адміністрації Лобач В. І., який на завершення своєї промови висловив побажання: «Хай же пам'ять про всіх невинно загиблих згуртує нас, живих, додасть нам сил та волі, мудрості й наснаги для зміцнення та подальшої розбудови квітучої держави, розвитку демократії, вільного життя кожної людини.»

Потім, запаливши свічки, всі затихли у хвилині мовчання, після чого поклали квіти та виклали із лампадок у підніжжі пам’ятника хрест.

Працівники Іванівського районного суду Одеської області також вшанували пам'ять жертв голодоморів і політичних репресій, прийняли участь у траурній ході та принесли до монументу жертвам Голодомору квіти та лампадки.

За повідомленням прес-служби суду