Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищому господарському суді України відбулася оглядова екскурсія для читачів Національної бібліотеки України для дітей

24 листопада 2017, 16:45

22 листопада 2017 року у Вищому господарському суді України відбулася оглядова екскурсія для читачів Національної бібліотеки України для дітей.

Учні відвідали  музей історії господарських судів України, конференц-зал,  бібліотеку суду.

Екскурсанти оглянули в музеї історії господарських судів України архівні документи та інші експонати, в яких представлена історія створення, становлення  та розвитку системи господарських (арбітражних) судів від заснування у 1808 році першого комерційного суду в Одесі і до наших днів.

Окрім того, гості музею переглянули стенди-горталки, фотоальбоми та копії публікацій, з яких дізналися про сьогодення апеляційних та місцевих господарських судів України. Зокрема, вони ознайомилися з експозиціями, присвяченими міжнародним зв'язкам Вищого господарського суду України, професійній та науковій діяльності суддів та працівників апарату Вищого господарського суду України тощо. 

З неприхованим інтересом учні розглядали сувеніри, подаровані музею численними відвідувачами суду, друковані видання (журнали, книги, брошури тощо) Вищого господарського суду України та господарських судів України. Особливе захоплення у них викликала розповідь про бойові подвиги учасників АТО, описані суддею господарського суду Харківської області (нині – суддя Верховного Суду), учасником АТО Олександром Мамалуєм у книзі "Военный дневник"."

 На згадку про цю подію були зроблені пам'ятні фото.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду