Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Любарський райсуд Житомирської області поновив батьківські права матері трьох неповнолітніх дітей

24 листопада 2017, 14:01

 

СУД  ПОНОВИВИВ  БАТЬКІВСЬКІ   ПРАВА МАТЕРІ

На розгляді в Любарському районному суді Житомирської області перебувала цивільна справа за позовом громадянки Г. до громадянки К., третя особа орган опіки і піклування Любарської районної адміністрації про  поновлення батьківських прав. Суд поновив батьківські права матері відносно трьох неповнолітніх дітей. Троє інших, вже повнолітні.

Сюжет події, пов'язаний з цією справою вийшов в ефір 10.10.2017  на телеканалі Інтер в програмі  «Стосується кожного»  https://tv.ua/multimedia/video/stosujetsja-kozhnogo-sestry-sopernitsy-efir-ot-10-10-2017-99139.html

В судовому засіданні позивачка надавала докази свого виправлення та просила суд  поновити її батьківські права. Опікун дітей не заперечувала в задоволені позову. Орган опіки та піклування Любарської районної державної адміністрації надав висновок про можливість поновлення батьківських прав позивачці.

Задовольняючи позов суд керувався тим, що позивачка «змінила своє ставлення до виховання дітей. На даний час вона офіційно працевлаштована та має постійний дохід, створила належні умови для проживання та виховання дітей, окрім того на даний час двоє дітей проживають разом нею та перебувають на її утриманні». Такий висновок ґрунтується на чинному законодавстві, а також суд взяв до уваги  висновок Пленуму Верховного суду України від 30.03.2007 р. «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав».

Рішення суду не оскаржувалося та набрало законної сили.

Текст рішення розміщено в Єдиному державному реєстрі судових рішень - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/70011966

За повідомленням прес-служби суду