Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд кримінального провадження за фактом вибуху в житловому будинку в м. Суми відкладено на 27 грудня

24 листопада 2017, 10:36

24 листопада 2017 року, у зв’язку із клопотання прокурора, відкладено розгляд кримінального провадження стосовно громадянина Л., який обвинувачується у вчиненні вибуху в будинку по проспекту М. Лушпи (ч. 2 ст. 194 КК України).

Наступне судове засідання відбудеться 28 грудня 2017 року, о 10 год. 00 хв.

Цього ж дня ухвалою суду обрано відносно обвинуваченого Л. запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та покладено на нього наступні обов’язки:

  • прибувати до суду за викликом у встановленому законом порядку,
  • не відлучатись зі свого постійного місця мешкання без дозволу суду,
  • в установленому законом порядку повідомляти суд про зміну свого місця мешкання,
  • передати на зберігання органу державної влади свій паспорт на виїзд за кордон,
  • утримуватись від спілкування зі свідками, потерпілими.

Дослідивши всі обставини, суд вважає, що є підстави для обрання обвинуваченому Л., запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання, оскільки він має постійне місце мешкання, своєї процесуальною поведінкою, довів що немає намірів впливати на свідків, потерпілих.

На думку суду обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання обвинуваченому Л. забезпечить виконання покладених на нього процесуальних обов’язків, а також запобігання спробам переховуватися від суду.

Головуючий суддя - Шершак М.І.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/3456/17.

Інформаційно: кримінальне правопорушення сталося 09 січня 2017 року близько 08 год. 30 хв. за адресою: м. Суми, проспект М. Лушпи, обвинувачений Л., в квартирі, яка належить його матері, від’єднав в кухні шланг газової плити від труби газопостачання та відкрив газовий кран. Так забезпечив надходження природного газу до приміщень квартири та будинку.

Дочекавшись поки за газ заповнив приміщення квартири громадянин Л. умисно підпалив газоповітряну суміш, яка утворилась, що призвело до її загоряння та вибуху.

У результаті вибуху пошкоджено та знищено внутрішню частину квартири матері обвинуваченого Л., сусідню квартиру та під’їзд будинку.

За повідомленням прес-служби суду