Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Окружний адміністративний суд м. Києва відмовив Сергію Лещенку у закритті провадження у справі за позовом Розенблата до Ситника та Лещенка

24 листопада 2017, 10:24

Відбулося попереднє судове засідання у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до Директора НАБУ Артема Ситника та до народного депутата Сергія Лещенка щодо розголошення та розповсюдження інформації про громадянина США Пола Манафорта, Глави передвиборчого штабу кандидата у президенти США Дональда Трампа щодо наявності прізвища та підписів Манафорта в "чорній бухгалтерії Партії Регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США у 2016 році та завдало шкоди інтересам України. 

Через канцелярію суду відповідачем народним депутатом Сергієм Лещенком  було подано заяву про закриття провадження у справі. Після виходу з нарадчої кімнати суд проголосив рішення – відмовити у задоволенні даної заяви, закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Водночас, Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив, що  заяву та клопотання про залишення позовної заяви без розгляду з підстав пропуску позивачем строку звернення до суду та відсутності у останнього адміністративної процесуальної дієздатності розглянути у судовому засіданні.

Також суд запропонував позивачу подати письмові пояснення із зазначенням поважності причин пропуску строку звернення до суду.  

Наступне судове засідання відбудеться 30 січня.

Джерело

за повідомленням прес-служби суду