Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За незаконний продаж скрапленого газу жінку на 5 років позбавили волі

22 листопада 2017, 13:30

Апеляційним судом Полтавської області розглянуто справу відносно громадянки Д., яка будучи службовою особою ТОВ «Євростандарт - Автогаз» від імені товариства продала фізичній особі Л. скраплений вуглеводний газ у кількості 40 тонн за ціною 572 000 гривень, гроші від продажу газу до каси товариства не внесла та присвоїла собі.

Ухвалою апеляційного суду від 15 листопада 2017 року змінено вирок Октябрського районного суду м. Полтави від 28 березня 2017 року та пом’якшено покарання за ст.191 ч.5 КК України до 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських обов’язків строком на 1 рік з конфіскацією 1/4 частини майна, яке є її власністю.

В іншій частині вироку суду першої інстанції залишено без змін. Слід відмітити, що цивільний позов ТОВ «Євростандарт - Автогаз» задоволено повністю та з громадянки Д. стягнуто 572000 (п’ятсот сімдесят дві тисячі) гривень в рахунок відшкодування завданої кримінальним правопорушенням матеріальної шкоди. Також на користь Держави з підсудної стягнуто із витрати пов’язані із залученням експерта в сумі 10548 гривень.

Апеляційний суд Полтавської області  порушив перед службою у  справах дітей і органом опіки та піклування Шевченківської районної у місті Полтаві ради питання про необхідність влаштування неповнолітнього сина громадянки Д., що залишається без нагляду, або встановлення над ним опіки чи піклування.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду