Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До особи, яка підозрюється у вчиненні вбивства, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

22 листопада 2017, 10:01

21 листопада 2017 року Білопільський районний суд Сумської області розглянув клопотання старшого слідчого СВ Білопільського відділення поліції ГУНП в Сумській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно особи, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України – вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 19 листопада 2017 року близько 18 години потерпілий, 1956 року народження, разом з підозрюваним, 1984 року народження, розпивали спиртні напої за місцем мешкання останнього. У цей час між ними з побутових причин виникла сварка, під час якої підозрюваний наніс близько 10 ударів в обличчя потерпілого, після чого схопив металевий совок і наніс близько 3 ударів в область голови, від чого останній впав. Після цього підозрюваний наніс ще 6 ударів ногою в область тулубу. Від отриманих тілесних ушкоджень приблизно о 21 годині чоловік помер.

У судовому засіданні підозрюваний свою вину визнав повністю. При вирішенні клопотання поклався на розсуд суду.

Захисник просив застосувати більш м’який запобіжний захід, оскільки, на думку останнього, прокурор не довів існування ризиків, передбачених ст. 177 КПК України.

Розглянувши клопотання, слідчий суддя застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 18 січня 2018 року включно.

Наразі тривають слідчі дії.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду