Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За клопотання прокурора відділу нагляду прокуратури Донецької області особу звільнено від кримінальної відповідальності

22 листопада 2017, 10:15

За клопотання прокурора відділу нагляду прокуратури Донецької області   Особу  звільнено від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України  

(участь в терористичній організації)

 

Красноармійським міськрайонним судом Донецької області розглянуто клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності уродженця м. Макіївки, обвинуваченого у  вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Так судовим розглядом встановлено, що обвинувачений  працював помічником судді Донецького апеляційного адміністративного суду. У 2014 році за власним бажанням звільнився. Після переміщення вищевказаного суду до м. Краматорська обвинувачений  виявив бажання залишитися у м. Донецьку.

У січні 2015 року чоловік за власною ініціативою та за власним бажанням, діючи умисно, надав необхідні документи на працевлаштування до т.зв. судової системи, а саме у так званий «Верховний суд ДНР» терористичної організації Донецької народної республіки. 09.01.2015 року так званим указом №02 голови терористичної організації «ДНР» Захарченком А.В.   обвинуваченого  призначено суддею Будьоннівського міжрайонного суду м. Донецька Донецької народної республіки.

До посадових обов’язків обвинуваченого, як судді входило розгляд цивільних справ, справ про адміністративні правопорушення  та розгляд кримінальних справ. За 2015 рік обвинувачений розглянув 1150 справ, а за 2016 рік 1300 справ.

22.07.2016 року так званим указом №237 голови «ДНР» Захарченком А.В. достроково припинено повноваження судді Будьоннівського міжрайонного суду м. Донецька «Донецької народної республіки».

 Також судовим розглядом встановлено, що 26.07.2017 року обвинувачений добровільно припинив свою злочинну діяльність та повідомив правоохоронний орган, а саме Управління СБ України в Донецькій області про відповідну терористичну діяльність, став співпрацювати з правоохоронними органами, сприяв припиненню та розкриттю злочинів, вчинених у зв’язку зі створенням та діяльністю терористичної організації,  подав заяву про залучення його до програми СБУ «Повертайся додому».

У судовому засіданні прокурор  заявлене клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності обвинуваченого підтримав у повному обсязі.

Обвинувачений у скоєному злочині щиросердно розкаявся та надав письмову згоду на звільнення його від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 КК України.

Згідно ухвали Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 16.11.2017 року задоволено клопотання прокурора відділу нагляду прокуратури Донецької області про звільнення від кримінальної відповідальності  Особи за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України  та звільнено вказану особу від кримінальної відповідальності на підставі ч. 2 ст. 258-3 КК України, кримінальне провадження -закрито.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду