Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Верховного Суду України взяла участь у роботі 18-ї Міжнародної конференції голів верховних судів світу в місті Лакнау (Індія)

17 листопада 2017, 15:10

Суддя Верховного Суду України Тетяна Жайворонок взяла участь у роботі 18-ї Міжнародної коференції голів верховних судів світу, яка проходила з 10 по 14 листопада 2017 року в місті Лакнау (штат Уттар-Прадеш, Індія).

Метою проведення цьогорічної конференції було об’єднання світу для дітей шляхом запровадження ефективного глобального управління і створення дієвих міжнародних законів для захисту прав і свобод людини та встановлення верховенства права .

Візит відбувся на запрошення організатора форуму – Міської школи Монтессорі, найбільшої у світі за кількістю учнів в одному місті, єдиної школи, яка отримала Премію ЮНЕСКО за виховання в дусі миру, Спеціальну премію за без’ядерне майбутнє і Премію дітей світу з прав дитини.

До широкого кола питань, які обговорювалися на конференції, увійшли, зокрема, проблематика створення культури єдності та миру, способи і методи реформування глобальної структури управління, питання встановлення верховенства права у світі, шляхи вирішення таких глобальних проблем, як регіональний і міжнародний тероризм, етнічні та громадянські війни, роззброєння й розповсюдження ядерної зброї. Також учасники конференції обговорили питання забезпечення виконання законів на міжнародному рівні та глобальні проблеми сталого розвитку. Під час пленарних засідань учасники заслуховували та обговорювали доповіді із зазначених питань.

Основною подією Конференції стала презентація Звернення до світової судової влади учнів школи від імені дітей світу щодо захисту свого майбутнього та своїх прав.

 

 

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду