Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Віньковецькому райсуді провели "День відкритих дверей" для школярів

20 листопада 2017, 16:00

Сьогодні, 20 листопада у Всесвітній день дитини, у Віньковецькому районному суді проводився захід – День відкритих дверей.

 

Серед відвідувачів суду були учні 9-го класу Віньковецького НВК. 

З вітальним словом зустріла учасників заходу голова Віньковецького районного суду Волкова Оксана Миколаївна.

Розпочинаючи цей захід заступник керівника апарату суду Панькова О.В. стисло  ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію в приміщенні суду: ознайомлення  із роботою суду з моменту надходження заяв та скарг до суду до передачі справи в архів.

 Зокрема, учні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.  Також у доступній для дітей формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

            Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули стенди, відвідали архів суду, де їм було продемонстровано  підшивки  рішень суду та цивільні справи, починаючи з 1944 року.

            Також присутніх проінформували про проведення судового засідання з використанням відеоконфенцзв`язку.

            Суддя Потапов Олександр Омелянович провів лекцію на тему: «Вчинення правопорушень неповнолітніми».

            Останнім заходом Дня відкритих дверей стала участь всіх охочих у справжньому судовому засіданні. Учасники Дня відкритих дверей мали змогу побувати на розгляді  кримінального провадження за ч.3 ст. 185 КК України , тобто про таємне викрадення чужого майна (крадіжки)  та на розгляді справи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП, тобто керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

              На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальші зустрічі.         

 

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду