Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З нагоди 28-ої річниці прийняття Конвенції про права дитини, в Сумському окружному адміністративному суді відбувається виставка малюнків вихованців Сумського дитячого будинку імені С.П. Супруна, під назвою: «Майбутнє правосуддя. Погляд очима дитини»

20 листопада 2017, 10:26

20 листопада 1989 року Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята Конвенція про права дитини, яка стала першим і основним міжнародно-правовим документом обов'язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини.   

 

Конвенція ратифікована Постановою Верховної Ради України № 789ХІІ (78912) від 27 лютого 1991 та набула чинності для України 27 вересня 1991.

 

Робота Колі Кружкова, 14 років, «Рідній Україні – справедливий суд»

 

Сьогодні 28-ма річниця з дня прийняття Конвенції про права дитини. З цієї нагоди в Сумському окружному адміністративному суді проходить виставка малюнків вихованців Сумського дитячого будинку імені С.П.Супруна віком від 11 до 14 років, яка має назву «Майбутнє правосуддя. Погляд очима дитини».

 

Малюнок Аліни Потапенко, 14 років, «Закон один для всіх»

 

Виставка проходить на першому поверсі біля бібліотеки суду (кабінет 108).  Вхід вільний для всіх бажаючих відвідати виставку.

 

Малюнок Паши Шевченко, 11 років, «Терези справедливості українського правосуддя»

 

Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

 

Малюнок Юлі Шевченко, 14 років, «Феміда»

 

У нашої малечі має бути щасливе дитинство, і це забезпечують дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх свобод і прав є одним з найголовніших наших обов’язків.

 

Малюнок Давида Лавріненко, 11 років, «Справедливий, гуманний суд»

 

Немає більшого щастя, аніж посмішки та сміх щасливих дітей. Віримо, що дорослі зроблять усе, щоб дитячі мрії стали дійсністю, адже саме для цього всі ми живемо та працюємо.

 

Малюнок Владіка Черторижського, 11 років, «Ні порушенням Конституції »

 

Колектив Сумського окружного адміністративного суду щиро дякує юним художникам за прекрасні роботи!

Джерело

За повідомленням прес-служби суду