Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Три лиха є в людини: смерть, старість і погані діти.

20 листопада 2017, 13:41

          В обідній час осіннього дня в м.Татарбунари, нетверезий чоловік прийшовши до будинку, в якому проживав разом з батьками, вчинив сварку з рідною матір’ю, почав ображати її нецензурною лайкою та погрожувати  фізичною розправою. Подібні його витівки повторювались і раніше неодноразово.  67-річна жінка зателефонувала до Татарбунарського відділу поліції, поскаржилась на сина та попросила забрати його.

          У судовому засіданні правопорушник повністю визнав вину, підтвердив, що такі події мали місце та зазначив, що шкодує про вчинене.

         Судом було досліджено матеріали справи, та встановлено, що гр. Ч. цього року вже притягувався до відповідальності за ч.1 ст.173-2 КпАП України (Вчинення насильства в сім'ї, тобто умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування фізичного насильства, що не завдало фізичного болю і не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров'ю потерпілого, а так само невиконання захисного припису особою, стосовно якої він винесений, непроходження корекційної програми особою, яка вчинила насильство в сім'ї. Карається: громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин або адміністративний арешт на строк до семи діб.) та ч.2 ст.173-2 КпАП України (Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті. Карається:  громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.)

          Сімейного насильника було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст.173-2 КпАП України, визнано винним у вчиненні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді 12-ти діб адміністративного арешту.

        Постанова суду набрала чинності та була направлена на виконання.

P.S. Від старості і смерті ніхто не може зачинити двері свого будинку, але від поганих дітей дім можуть уберегти самі діти. 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду