Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив в силі запобіжний захід підозрюваному у розбещенні неповнолітніх

08 листопада 2017, 17:25

Колегія суддів кримінальної палати Апеляційного суду Сумської області розглянула апеляційні скарги на ухвалу слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми, якою  підозрюваному в розбещенні неповнолітніх було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із встановленням розміру застави.

Чоловіка підозрюють в тому, що в липні цього року поблизу однієї із багатоповерхівок по вулиці Ковпака, перебуваючи у своєму автомобілі, пропонував малолітнім дітям, які гралися у дворі, підійти до нього та обіцяв їм за  це грошові кошти у розмірі 100 грн. При цьому чоловік оголив свій статевий орган та робив з ним непристойні рухи. Побачивши це, діти втекли. Не зупиняючись на вчиненому, того ж дня чоловік повторно вчинив розпусні дії щодо інших неповнолітніх.

Правоохоронні органи підозрюють чоловіка у вчиненні умисного кримінального правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, передбаченого ст. 156 ч. 2 КК України. Судом першої інстанції чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із встановленням розміру застави.

До апеляційного суду надійшли одразу дві апеляційні скарги на ухвалу слідчого судді суду першої інстанції: одна від прокурора, інша – від сторони захисту. Прокуратура просила збільшити розмір застави. Клопотала про суму, яка перевищує верхню граничну межу, передбачену КПК України за злочини даної категорії.  В свою чергу захисники підозрюваного клопотали про скасування запобіжного заходу. Розглянувши в закритому засіданні матеріали справи, колегія суддів залишила без змін рішення слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми, а апеляційні скарги сторін , відповідно, без задоволення.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду