Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Сумської області скасував виправдувальний вирок глухівчанину, який виробляв наркотики

08 листопада 2017, 17:22

Апеляційний суд Сумської області повернув Глухівському міськрайонному суду на повторний розгляд справу п’ятдесятишестирічного уродженця м. Тбілісі Республіки Грузія, обвинувачено у виробництві й зберіганні наркотичних засобів та раніше неодноразово судимо за аналогічні злочини.

 Таке рішення колегія суддів кримінальної палати апеляційного суду прийняла розглядаючи апеляційну скаргу прокурора. Оскаржуючи вирок суду першої інстанції,  сторона обвинувачення зазначала, що суд необґрунтовано визнав недопустимими ряд доказів зібраних в ході слідства, зокрема,  протокол обшуку в помешканні обвинуваченого та покази свідка.

Органами досудового розслідування було встановлено, що обвинувачений, раніше засуджений за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 309 Кримінального кодексу України, та звільнений з місць позбавлення волі на умовах випробування із іспитовим строком, продовжив свою злочинну діяльність та у власному помешканні висушував, розфасовував та зберігав листя коноплі, яка є особливо небезпечною наркотичною речовиною рослинного походження – канабісом.

Вироком Глухівського міськрайонного суду чоловіка було виправдано у зв’язку з недоведеністю вини стороною обвинувачення. Проте, розглядаючи матеріали кримінального провадження, колегія суддів апеляційного суду не погодилася з таким вироком суду першої інстанції, скасувала його у зв’язку із істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону та призначила новий розгляд справи у суді першої інстанції в іншому складі суду.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду