Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційна інстанція залишила без змін ухвалу Заводського районного суду щодо підозрюваного у замаху на депутата

08 листопада 2017, 16:27

06 листопада 2017 року до Апеляційного суду Миколаївської області надійшли матеріали кримінального провадження відносно підозрюваного Жвавого Олега Дмитровича про відмову у застосуванні домашнього арешту і обранні йому запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

 

Наприкінці серпня 2017 року депутат Миколаївської міської ради від «Опозиційного блоку» Дмитро Жвавий заявив про замах на нього і його родину - пристрій, схожий на вибухівку, було закладено в горловині бензобаку автомобілю, проте він не вибухнув. За словами депутата, він почув лише дивний звук – «клацання» - і вийшов з родиною з машини.

 

 

02 листопада 2017 року слідчим суддею Заводського районного суду м. Миколаєва постановлено ухвалу, якою обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання підозрюваному Олегу Жвавому, який виявився неповнолітнім сином депутата. Учня загальноосвітньої школи органи досудового слідства підозрюють у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, п.п. 1,5 ч.2 ст. 115 КК України.

Прокурор не погодився з рішенням слідчого судді і звернувся до апеляційного суду зі скаргою, в якій просив обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

«Я не хотів нікого убивати. Я хотів привернути увагу батька до своїх проблем» - заявив підозрюваний під час розгляду апеляційної скарги прокурора.

Апеляційний суд зазначив, що хоча Жвавий О.Д. і підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, але, з огляду, на його неповнолітній вік, позитивні дані про його особу, є правильними висновки слідчого судді про можливість забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного шляхом застосування більш м’якого запобіжного заходу – особистого зобов’язання.

З’ясувавши наявні обставини справи і, вивчивши матеріали кримінального провадження, колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Миколаївської області у складі головуючої Фаріонової О.М., суддів Гулого В.П. і Міняйла М.П. вирішила апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення, а рішення слідчого судді залишити без змін.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення та  оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду