Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд не знайшов у діях голови Згурівської селищної ради реального конфлікту інтересів

08 листопада 2017, 10:47

3 листопада 2017 року Згурівський районний суд Київської області виніс постанову про закриття провадження у справі про адміністративні корупційні правопорушення щодо Ткачука Павла Івановича за ч. 1 ст. 172-7 (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів), ч. 2 ст. 172-7 (вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення за відсутністю складів адміністративних правопорушень.

Адміністративні матеріали стосовно голови Згурівської селищної ради Ткачука П.І. надійшли до суду від Національного агентства з питань запобігання корупції 10 жовтня 2017 року.

Суд встановив, що обов’язковою умовою настання відповідальності за ч. 1 ст. 172-7, ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення є наявність реального конфлікту інтересів, тобто наявність обов’язкової сукупності таких юридичних фактів, як: 1) наявність у правопорушника факту приватного інтересу, який має бути чітко сформульований (артикульований) та визначений; 2) наявність факту суперечності між приватним інтересом і службовими чи представницькими повноваженнями із зазначенням того, в чому саме ця суперечність знаходить свій вияв або вплив на прийняття рішення; 3) наявність повноважень на прийняття рішення; 4) наявність факту реального впливу суперечності між приватним та службовим чи представницьким інтересом на об’єктивність або неупередженість рішення. Без наявності хоча б одного з фактів із цієї сукупності реальний конфлікт інтересів не виникає.

Оцінивши добуті в судовому засіданні докази, суд дійшов висновку про відсутністю в діях селищного голови Ткачука П.І. складів адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172-7, ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки Ткачук П.І. діяв в умовах лише потенційного конфлікту інтересів.  Питання преміювання селищного голови було винесене на розгляд сесії, прийняте депутатами колегіально та одноголосно, голос селищного голови не був вирішальним при прийнятті рішення про його преміювання. Суперечність між приватним та службовим інтересом селищного голови Ткачука П.І. реально не впливала на об’єктивність або неупередженість прийняття сьомою сесією Згурівської селищної ради VII скликання відповідного рішення.

 

З повним текстом постанови можна ознайомитись за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/69983211

Джерело

За повідомленням прес-служби суду