Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ проводить первинне кваліфікаційне оцінювання суддів, які не з’явилися на іспит

20 жовтня 2017, 14:02

20 жовтня 2017 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі кваліфікаційної палати проводить перший етап первинного кваліфікаційного оцінювання – складення іспиту суддями, які подали на момент набрання чинності Законом України «Про забезпечення права на справедливий суд» заяву про обрання суддею безстроково і які не з’явилися для складення іспиту із поважних причин.

Сьогодні первинне кваліфікаційне оцінювання проходять судді господарського суду Донецької області Довгалюк Вікторія Олександрівна та Макарова Юлія Вадимівна.

Вони складають анонімне письмове тестування та практичне завдання. Під час тестування з’ясовуватиметься знання усталених правових позицій Верховного Суду України та правового висновку Європейського суду з прав людини. Виконання практичного завдання здійснюватиметься шляхом обговорення практичної ситуації.

26 жовтня 2017 року на Вікторію Довгалюк та Юлію Макарову очікує співбесіда з членами кваліфікаційної палати Комісії. Обговорять суддівське досьє та оголосять результати оцінювання.

Нагадаємо, що відповідно до пункту 21 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Комісія завершує процедури кваліфікаційного оцінювання, розпочаті до набрання чинності цим Законом, за правилами, які діяли на день початку такого кваліфікаційного оцінювання.

 
 
 
 
За повідомленням прес-служби ВККСУ