Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддям розповіли про особливості застосування експертиз

20 жовтня 2017, 14:53

20 жовтня 2017 року в апеляційному суді Херсонської області для суддів апеляційного та місцевих судів Херсонщини відбувся семінар «Особливості застосування експертизи судами України. Почеркознавча, лінгвістична та електротехнічна експертизи», який підготувала Експертно-правова група «Незалежний інститут судових експертиз» в рамках виїзної програми «Територія довіри».

 

Голова апеляційного суду Олександр Коровайко відкриваючи семінар представив присутнім суддям гостей, - засновника «Незалежного інституту судових експертиз», Президента Європейської арбітражної палати Пампуху Генадія Геннадійовича та експерта «Незалежного інституту судових експертиз», спеціаліста з почеркознавчої та лінгвістичної експертизи Фраймович Людмилу Володимирівну.

 

Геннадій Пампуха в своєму виступі зазначив, що в Україні все більше зростає роль альтернативних способів вирішення спорів (Alternative Dispute Resolution, ADR), за допомогою яких конфліктуючі сторони можуть прийти до мирного врегулювання конфліктів. До альтернативних методів вирішення спорів відноситься незалежна експертиза. Саме вона допомагає досягти точності й професійної зваженості у вирішенні спірних питань. Експертиза як форма врегулювання спору стимулює самовизначеність сторін, адже саме вони добровільно і на власний розсуд обирають експерта, визначають його завдання та об’єм повноважень.

 

В ході семінару експерт Людмила Фраймович, яка виступила у якості лектора, розкрила поняття почеркознавчої, лінгвістичної, електротехнічної та інших видів експертиз, розповіла про процедуру їх проведення та перелік необхідних для цього документів. Окремо експерт зосередилася на формулюванні питань, які ставляться на дослідження експерту.

Слухачі семінару брали активну участь в обговоренні теми зустрічі та ставили питання експерту.

 

Наприкінці семінару присутні на заході судді висловили лекторам щиру подяку за старанно викладений матеріал та можливість підвищити свій професійний рівень.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду