Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закінчено апеляційне провадження за скаргою Релігійної громади Української православної церкви

20 жовтня 2017, 12:28

Колегія суддів апеляційного суду Миколаївської області у складі головуючого Галущенка О.І., Лисенка П.П. та Самчишиної Н.В. розглянула у відкритому судовому засіданні матеріали цивільної справи за апеляційною скаргою Релігійної громади Української православної церкви на ухвалу Корабельного  районного суду  м. Миколаєва  від  18 серпня 2017 року , постановлену за заявою Юревича А.П. про забезпечення його позову до Вітовської районної ради Миколаївської області, Миколаївської міської ради, Релігійної громади Української православної церкви про визнання незаконними та скасування рішень.

 

 

Юревич А.П. звернувся до суду з позовом до Вітовської районної ради Миколаївської області, Миколаївської міської ради, Релігійної громади Української православної церкви, в якому просив визнати протиправними та скасувати рішення Жовтневої (Вітовської) районної ради «Про надання згоди на передачу частини земельної ділянки майнового комплексу районного Будинку культури територіальній громаді м. Миколаєва» та рішення Миколаївської міської ради "Про вилучення, надання, передачу за фактичним землекористуванням, продовження строку користування земельними ділянками юридичним особам, громадянам, зміну цільового призначення земельної ділянки та внесення змін до рішень міської ради по Корабельному району м. Миколаєва".

 

 

Також позивач подав до суду заяву про забезпечення його позову - встановлення заборони будь-яким особам вчиняти будь-які дії щодо будівництва будь-яких житлових будинків, будівель або споруд, на вказаній земельній ділянці.

Ухвалою Корабельного районного суду м. Миколаєва від 18 серпня 2017 року заборонено вчиняти будь-які дії щодо будівництва на спірній земельній ділянці на проспекті Богоявленському у м. Миколаєві, яка раніше передана Релігійній громаді Української православної церкви в постійне користування для будівництва та подальшого обслуговування храму.

В апеляційній скарзі Релігійна громада Української православної церкви просила у задоволенні  заяви про забезпечення позову відмовити.

Крім учасників процесу у судове засідання апеляційної інстанції з’явилися громадські активісти, які прийшли підтримати заборону на будівництво храму.

 

 

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення учасників процесу, дослідивши матеріали справи, колегія суддів апеляційну скаргу Релігійної громади Української православної церкви відхилила, а ухвалу Корабельного районного суду  м. Миколаєва  - залишила без змін.

Колегія суддів апеляційного суду Миколаївської області встановила, що вся земельна ділянка, яка була раніше у користуванні майнового комплексу «Районний будинок культури», розміром 5000 кв. м., у тому числі, і та, яка у власності Юревича А.П., передана для будівництва храму без його згоди.

«Оскільки предметом позову є правомірність передачі у постійне користування Релігійній громаді Української православної церкви спірної земельної ділянки та, щоб уникнути будь-яких негативних наслідків для виконання у майбутньому рішення у справі, у разі її забудови, суд дійшов вірного висновку про задоволення заяви Юревича А.П. та вжив заходів забезпечення позову у спосіб, визначений заявником.» - вказала колегія апеляційного суду у своїй мотивованій ухвалі.

Ухвала  апеляційного суду набрала законної сили і  оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

 Джерело

За повыдомленням прес-служби суду