Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту підозрюваного у фінансуванні тероризму

18 жовтня 2017, 17:18

18 жовтня 2017 року судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно громадянина Д., який підозрюється у фінансуванні тероризму, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258-5КК України).

Винесено вступну та резолютивну частину ухвали.

Строк дії ухвал визначено до 24 год. 00 хв. 13 грудня 2017 року.

Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів. Подача апеляційної скарги не зупиняє її виконання.

Також доводимо до відому громадськості, що розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина П., який також підозрюється у фінансуванні тероризму, вчиненому за попередньою змовою групою осіб відкладено на 09 год. 10 хв. 19 жовтня 2017 року.

Причиною відкладення стало клопотання адвоката про надання постанови про призначення групи прокурорів у даному кримінальному провадженні (прокурором таку постанову в судовому засіданні 18.10.2017 року не надано).

Інформаційно: громадянин Д., який є офіційно не працевлаштованою службовою особою ТОВ «СНЕК ЕКСПОРТ», з січня 2016 року по теперішній час за попередньою змовою із громадянином П., а також іншими не встановленими фізичними та юридичними особами, в тому числі так званими «юридичними особами» терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», здійснювали діяльність, направлену на фінансування вказаних терористичних організацій.

Громадяни Д. та П., будучи обізнаними щодо діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», налагодили незаконне постачання продукції (снеки, сухарики, чіпси, тощо) ТОВ «СНЕК ЕКСПОРТ» на вказані тимчасово окуповані території.

Джерело

За повідомленям прес-служби суду