Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП залишила без розгляду скаргу Маселка Р.А. на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя

18 жовтня 2017, 09:07

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич поінформував, що рішенням Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 24 березня 2017 року відмовлено у притягненні до дисциплінарної відповідальності судді Кицюка В.П., дисциплінарне провадження стосовно вказаного судді припинено. Підставою відмови у притягненні Кицюка В.П. до дисциплінарної відповідальності стало закінчення строку притягнення судді Кицюка В.П. до дисциплінарної відповідальності.

Доповідач запропонував врахувати при прийнятті рішення низку обставин. Зокрема, строк повноважень судді Кицюка В.П. закінчився 13 травня 2014 року; підпунктом 2 пункту 16-1 розділу 15 «Перехідні положення» Конституції України встановлено, що повноваження суддів, призначених на посаду строком на п’ять років, припиняються із закінченням строку, на який їх було призначено. Такі судді можуть бути призначені на посаду судді в порядку, визначеному законом; абзацом п’ятим пункту 13 розділу 3 «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 21 грудня 2016 року № 1798 «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що матеріали та рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про обрання суддів безстроково, щодо яких на день набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» рішення не прийнято, розглядаються ВРП у порядку, встановленому главою 2 розділу II цього Закону.

5 вересня 2017 року ВРП вирішила відмовити у внесенні подання Президентові України про призначення Кицюка В.П. на посаду судді Печерського районного суду міста Києва.

«Виходячи з того, що повноваження Кицюка В.П. припинились, ВРП не може розглядати дисциплінарну справу стосовно особи, яка не є суддею, в тому числі і на стадії розгляду Вищою радою правосуддя скарги на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя», – підсумував Вадим Беляневич.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила скаргу Маселка Р.А. на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 24 березня 2017 року № 598/1дп/15-17 про відмову у притягненні до дисциплінарної відповідальності судді Печерського районного суду міста Києва Кицюка Віктора Петровича залишити без розгляду.

 Прес-центр судової влади України