Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Підберезного Г.А. відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності

17 жовтня 2017, 16:06

17 жовтня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Ю.В. про тимчасове відсторонення судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Підберезного Геннадія Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Доповідач із вказаного питання Олексій Маловацький повідомив, що у клопотанні про тимчасове відсторонення голови Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Підберезного Г.А. від здійснення правосуддя зазначено, що Управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 369 Кримінального кодексу України.

У клопотанні також вказано, що 21 вересня 2017 року під час особистого прийому в заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. Підберезний Г.А. та Овчаренко Н.Г., яка обіймала посаду судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська, вчинили спробу надати Холодницькому Н.І. неправомірну вигоду в розмірі 50 000 доларів США за вирішення ним питання щодо закриття кримінального провадження стосовно Овчаренко Н.Г.

Після передачі грошових коштів Овчаренко Н.Г. та Підберезного Г.А. було затримано працівниками Генеральної прокуратури України.

Заступником Генерального прокурора Стрижевською А.А. 21 вересня 2017 року складено, оголошено та вручено судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Підберезному Г.А. повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 369 КК України – надання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

22 вересня 2017 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Підберезного Геннадія Анатолійовича.

Ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 23 вересня 2017 року до підозрюваного Підберезного Г.А. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Після внесення застави 4 жовтня 2017 року Підберезного Г.А. звільнено з-під варти.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача, суддю Підберезного Г.А., ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Юрія Васильовича задовольнити, тимчасово, до 21 листопада 2017 року, відсторонити суддю Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Підберезного Геннадія Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Прес-центр судової влади України