Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Члени ВККСУ зустрілися з міжнародним експертом Ради Європи

17 жовтня 2017, 14:10

13 жовтня 2017 року відбулася зустріч членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з суддею Конституційного Суду Литви, міжнародним експертом Ради Європи Дануте Іочене.

Візит пані Іочене відбувся в межах співпраці проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» з Вищою радою правосуддя щодо підготовки останньою щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності суддів в Україні.

Під час зустрічі члени Комісії розповіли про повноваження ВККСУ та обговорили з міжнародним експертом РЄ нові процедури, що були застосовані у сфері суддівської кар’єри.

Крім того, представники Комісії висловили рекомендації до щорічної доповіді Вищої ради правосуддя. «Потрібно працювати на зміцнення судової системи. Ми повинні поважати незалежність суддів та намагатися не нашкодити їх репутації» – зауважив Станіслав Щотка.

Вищу кваліфікаційну комісію суддів України представляли секретар кваліфікаційної палати Комісії Станіслав Щотка, члени кваліфікаційної палати ВККСУ Тетяна Весельська, Тарас Лукаш та в.о. начальника відділу міжнародного співробітництва секретаріату Комісії Юлія Ткаченко.

 
 
За повідомленням прес-служби ВККСУ