Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Херсонського міського суду Котьо І.В. звільнено з посади судді за скоєння істотного дисциплінарного проступку

10 жовтня 2017, 18:31

Вища рада правосуддя 10 жовтня 2017 року розглянула питання про звільнення Котьо Ірини Василівни з посади судді Херсонського міського суду Херсонської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 квітня 2017 року № 883/3дп/15-17.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що 5 вересня 2017 року за вхідним № 5368/0/8-17 до Вищої ради правосуддя надійшло подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя з доданою до нього дисциплінарною справою про звільнення судді Херсонського міського суду Херсонської області Котьо І.В. на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України (за скоєння істотного дисциплінарного проступку).

19 квітня 2017 року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя, розглянувши дисциплінарну справу стосовно судді Херсонського міського суду Херсонської області Котьо І.В., відкриту за заявою голови ГС «Українська спілка Автомайдан» Михайловського А.В., ухвалила рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

У своєму рішенні Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що виявлені в ході дисциплінарного провадження відомості вказують на факти вчинення суддею Котьо І.В. істотного дисциплінарного проступку, несумісного зі статусом судді, що є підставою для звільнення з посади судді.

Крім того, 13 липня 2017 року Вищою радою правосуддя розглянуто скаргу судді Котьо І.В. на рішення Третьої дисциплінарної палати ВРП від 19 квітня 2017 року та прийнято рішення про залишення без змін рішення Третьої дисциплінарної палати про притягнення судді Котьо І.В. до дисциплінарної відповідальності.

Під час засідання 10 жовтня 2017 року Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича, суддю Котьо І.В. та її представника – Ільченка Дмитра Олеговича, ухвалила звільнити Котьо Ірину Василівну з посади судді Херсонського міського суду Херсонської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Прес-центр судової влади України