Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Баришівського районного суду Київської області Лисюка О.Д. відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

10 жовтня 2017, 18:44

10 жовтня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Баришівського районного суду Київської області Лисюка Олександра Дмитровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як повідомив доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич, у клопотанні заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зазначено, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 15 вересня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України.

Суддю Лисюка О.Д. підозрюють в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

«Рішенням Вищої ради правосуддя від 29 вересня 2017 року № 3039/0/15-17 надано згоду на утримання судді Баришівського районного суду Київської області Лисюка О.Д. під вартою», – нагадав Вадим Беляневич.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача, представника Генеральної прокуратури України – прокурора першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Шкрума Віталія Михайловича, представників судді Баришівського районного суду Київської області Лисюка Олександра Дмитровича: адвокатів Зарубіну Валерію Миколаївну та Кузьменка Валерія Олексійовича, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити та тимчасово, до 27 листопада 2017 року, відсторонити суддю Баришівського районного суду Київської області Лисюка Олександра Дмитровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Прес-центр судової влади України