Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Овідіопольським районним судом продовжилось слухання справи про скасування рішення селищної ради «Про добровільне об’єднання територіальних громад»

09 жовтня 2017, 15:54

Овідіопольський районний суд Одеської області розглянувши у відритому судовому засіданні, в залі суду, в смт. Овідіополь адміністративну справу за позовом П. до Прилиманської сільської ради Овідіопольського району Одеської області про скасування рішення Прилиманської сільської ради від 26.05.2017 року № 524-VІІ «Про добровільне об’єднання територіальних громад» встановив:

20 липня 2017 року позивачка П. звернулась до Овідіопольського райсуду Одеської області з вищевказаним адміністративним позовом, в якому просила суд визнати рішення Прилиманської сільської ради Овідіопольського району Одеської області від 26.05.2017 року № 524-VII «Про добровільне об’єднання територіальних громад», протиправним та скасувати його з підстав його невідповідності вимогам Законів України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та «про місцеве самоврядування в Україні».  

              04.10.2017 р., через канцелярію Овідіопольського райсуду Одеської області надійшло клопотання селищного голови Авангардівської с/р про залучення Авангардівської с/р до участі у справі у якості 3-ої особи без самостійних вимог на стороні відповідачів, мотивуючи це тим, що рішення по вказаній справі безумовно вплине на права та інтереси територіальної громади смт. Авангард, Овідіопольського району Одеської області, так як підставою прийняття оскаржуваного рішення Прилиманської сільради Овідіопольського району Одеської області від 26.05.2017 року № 524-VII «Про добровільне об’єднання територіальних громад» стало проведення процедури добровільного об’єднання територіальних громад смт. Авангард та с. Прилиманське, Овідіопольського району Одеської області, ініційованого згідно ст. 5 Закону № 157 безпосередньо Авангардівським селищним головою, проти чого, в судовому засіданні не заперечував представник відповідачів – Прилиманської сільради Овідіопольського району Одеської області.

  Позивачка П. в судове засідання не з’явилась, про дату, час та місце судового розгляду повідомлялась належним чином, особисто під розписку з підписом, причини неявки суду не повідомила, заяви про розгляд справи за її відсутності суду не наддала.

 Заслухавши думку представника відповідачів та представника Авангардівської с/р, дослідивши матеріали позову та заяви Авангардівської с/р, суд вважає, що клопотання слід задовольнити.

 

 Суд вважає необхідним залучити Авангардівську с/р до участі у справі у якості 3-ої особи без самостійних вимог на стороні відповідачів, так як на думку суду, рішення по вказаній справі безумовно і прямо вплине на права та інтереси територіальної громади смт. Авангард, Овідіопольського району Одеської області, враховуючи, що підставою прийняття оскаржуваного рішення Прилиманської сільради Овідіопольського району Одеської області від 26.05.2017 року № 524-VII «Про добровільне об’єднання територіальних громад» стало проведення процедури добровільного об’єднання територіальних громад смт. Авангард та с. Прилиманське, Овідіопольського району Одеської області, ініційованого згідно ст. 5 Закону № 157 безпосередньо Авангардівським селищним головою.

За результатами судового засідання було ухвалено:

 Залучити Авангардівську селищну раду Овідіопольського району Одеської області (67806, Одеська область, Овідіопольський район, смт. Авангард, вул. Добрянського, 26) до участі у справі за позовом П. до Прилиманської сільської ради Овідіопольського району Одеської області про скасування рішення Прилиманської сільської ради від 26.05.2017 року № 524-VІІ «Про добровільне об’єднання територіальних громад» - у якості 3-ої особи, без самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів.

Головуючий судя – Гандзій Д.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 509/2682/17.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду