Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочалось слухання справи по обвинуваченню колишнього директора КП «Палац спорту» в отриманні неправомірної вигоди

09 жовтня 2017, 15:40

Суддею Овідіопольського районного суду Одеської області було проведено підготовче засідання  за обвинуваченням П. в скоєні зкримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 ч.1, КК України, а саме, в прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

В ході підготовчого засідання захисник С. в інтересах обвинуваченого П. звернувся до суду з клопотанням про повернення обвинувального акту посилаючись на те, що обвинувальний акт підписаний не тією процессуальною особою, заслухавши пояснення учасників кримінального провадження, суд вважає, що порушень з боку прокурора, щодо складання та затвердження обвинувального акту прокурором відповідно до ст. 291 ч. 1 КПК України не має, а тому дане клопотання не підлягає задоволенню.

Захисник П. в інтересах обвинуваченого П.  звернулась з клопотанням про повернення обвинувального акту у зв’язку з тим, що він не містить фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, не вірно зазначено відомості щодо місця роботи обвинуваченого, складений реєстр до обвинувального акту не відповідає фактичним обставинам при досудовому розслідування, а саме не зазначені клопотання, які були поданні під час розслідування. Заслухавши пояснення учасників кримінального провадження, суд вважає, що дані зауваження на які посилається захист не може бути підставою для повернення обвинувального акту для до оформлення у зв’язку з тим, що дані обставини підлягають судовому захисту під час судового розгляду, а тому дане клопотання не підлягає задоволенню.

Дане кримінальне провадження підсудне Овідіопольському районному суду Одеської області, підстав для його закриття чи зупинення не має.

По кримінальному провадженню зібрані необхідні докази для її розгляду у судовому засіданні. До кримінальної відповідальності притягнуті всі особи, які зібраними в справі доказами викриті у вчиненні злочину.

Обвинувальний акт складено з дотриманням вимог КПК України.

Запобіжний захід щодо обвинуваченого  не обирався.

За результатами підготовчого засідання ухвалено: в задоволенні клопотання захисника обвинуваченого адвоката П. про повернення обвинувального акту - відмовити. В задоволенні клопотання захисника обвинуваченого адвоката С. про повернення обвинуваченого акту - відмовити.

Кримінальне провадження за обвинуваченням П. у скоєні кримінального  правопорушення передбаченого ст. 386 ч.1 КК України призначити у відкритому судовому засіданні до судового розгляду на 15 листопада 2017 року о 14.00 годині, в приміщенні залі судового засідання Овідіопольського райсуду Одеської області.  .

Головуючий судя – Кириченко П.Л.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 509/2351/17.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду