Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський окружний адміністративний суд відкрив свої двері для студентів юридичних факультетів вищих навчальних закладів міста Суми

09 жовтня 2017, 11:15

З нагоди святкування Дня юриста, а також з метою підвищення рівня правової культури і освіти, в Сумському окружному адміністративному суді вчергове відбулися навчальні судові засідання для студентів юридичних факультетів вищих навчальних закладів міста Суми.

 

Сьогодні у навчальному процесі взяли участь представники Сумського національного аграрного університету, Навчально-наукового інституту права СумДУ,  Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, а також коледжу СНАУ.

Із вступним словом звернулися до майбутніх юристів заступник голови  Сумського окружного адміністративного суду Володимир Соколов та суддя-спікер Сергій Бондар.

Привітала колектив Сумського окружного адміністративного суду з Днем юриста декан юридичного факультету СНАУ Світлана Запара.

 

 

Побажали удачі своїм вихованцям декан юридичного факультету СНАУ Світлана Запара, директор коледжу СНАУ АндрійЧортенко, заступник директора Навчально-наукового інституту права СумДУ Катерина Янішевська, а також доцент кафедри Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Світлана Шоптенко.

На основі реальних судових справ, які розглядалися в Сумському окружному адміністративному суді, заздалегідь були обрані фабули.

Так, студентами з Навчально-наукового інституту права СумДУ та Сумського національного аграрного університету була обрана фабула щодо порушення суб’єктом владних повноважень положень Закону України «Про звернення громадян».

Студенти з Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ та коледжу СНАУ обрали собі фабулу про щодо порушення суб’єктом владних повноважень положень Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту».

Навчальні судові засідання були проведені суддями Сумського окружного адміністративного суду Володимиром Соколовим, Сергієм Бондарем, Іриною Шевченко та Сергієм Воловиком.

Особливістю проведення подібних навчальних заходів є те, що студенти можуть відчути себе в ролі сторін по справі.

За результатами навчальних судових засідань судді відмітили достатньо високий рівень юридичних знань учасників даного заходу, розповіли про обставини, на які слід звертати увагу для прийняття рішення по справі, надали практичні поради щодо правильного оформлення документів в судовому процесі та відповіли на запитання.

Крім того студентам першого курсу керівник апарату суду Катерина Недайхліб  розповіла про історію створення Сумського окружного адміністративного суду та інформацію про роботу підрозділів суду.

Дізналися студенти і про нові можливості  «Електронного суду», які вже працюють в Сумському окружному адміністративному суді. Переглянули декілька випусків програм спільного проекту ЮА:СУМИ та Сумського окружного адміністративного суду «Про суд».

Проведення подібних заходів є дуже важливим для майбутніх юристів, оскільки допомагають закріпити отримані у навчальному закладі теоретичні знання на практиці, а найголовніше – визначитись, ким студенти бачать себе в майбутньому: адвокатом, суддею, прокурором.

Проведення учбових судових засідань є поширеною світовою практикою і вже стало доброю традицією Сумського окружного адміністративного суду.

В Сумському окружному адміністративному суді регулярно проводяться навчальні судові засідання та в майбутньому ми будемо працювати в цьому напрямку.

Сумський окружний адміністративний суд висловлює вдячність викладачам і студентам, які взяли участь у даному заході!

Джерело

За повідомленням прес-служби суду