Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Професійна комунікація судово-юридичної спільноти є важливим елементом інтеграції України у міжнародне співтовариство

06 жовтня 2017, 15:33

Суддя Верховного Суду України Анатолій Ємець взяв участь у реалізації культурно-освітньої програми юристів з України, підготовленої Міжнародною культурно-освітньою Асоціацією (ICEA) за підтримки Генерального Консульства України в Чикаго.

У ході робочих зустрічей Анатолій Ємець поінформував про хід судової реформи в Україні та суспільну необхідність змін у судовій владі. Суддя ВСУ зазначив, що у результаті судова система має забезпечити максимальну ефективність виконання судами своєї основної функції – здійснення правосуддя. Отже важливим є вивчення іноземного досвіду та запозичення правових інститутів, які позитивно зарекомендували себе в інших державах.

Учасників делегації ознайомили із особливостями організації роботи найбільшого в штаті Іллінойс окружного суду графства Кук (Circuit Court Cook County), який розглядає понад 2,4 мільйони справ щороку. А також відбулася зустріч із федеральним суддею Томасом Дуркіним, під час якої представники української сторони мали можливість відвідати судове засідання.

Професійні дискусії, присвячені зміцненню довіри громадськості до судової влади та збереженню незалежності судової системи, тривали під час зустрічі, організованої Асоціацією судів штату Іллінойс, діяльність якої направлена на удосконалення судової влади та професійний розвиток.

Про роль адвокатури у сприянні належному здійсненню правосуддя, організацію роботи професійних об’єднань юристів йшлося упродовж відвідання Чиказького відділення Американської асоціації юристів, однієї з найстарших та найактивніших асоціацій США, яка складається переважно з юристів та суддів.

Темою розмови під час візиту до Генерального Консульства України в Чикаго та зустрічі із Генеральним Консулом України стало застосування норм міжнародного права у юридичній практиці та підтримання ділових відносин між державами.

На завершення культурно-освітньої програми учасники підбили підсумки та обговорили шляхи подальшої співпраці з метою налагодження професійних зв’язків та обміну досвідом.

 

 

Джерело

За повідомленням прес-служби ВСУ