Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВСУ підтвердив законність рішення про звільнення Колупаєва В.В. з посади судді за вчинення істотного дисциплінарного проступку

05 жовтня 2017, 18:36

Верховний Суд України постановою від 19 вересня 2017 року у справі № 800/642/16 відмовив у задоволенні заяви Колупаєва Валерія Вікторовича у справі за його позовом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, третя особа – Вища рада правосуддя, про визнання протиправним та скасування рішення про направлення рекомендації до Вищої ради юстиції для вирішення питання про звільнення Колупаєва В.В. з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира.

7 грудня 2016 року Колупаєв В.В. звернувся до Вищого адміністративного суду України з позовом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, третя особа – Вища рада юстиції, про визнання протиправним та скасування рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 14 листопада 2016 року № 1897/дп-16 про направлення рекомендації до Вищої ради юстиції для вирішення питання про звільнення Колупаєва В.В. з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира.

Постановою Вищого адміністративногосуду України від 25 квітня 2017 року Колупаєву В.В. відмовлено у задоволенні адміністративного позову.

4 травня 2017 року Колупаєв В.В. звернувся до Верховного Суду України із заявою пр перегляд постанови Вищого адміністративного суду України від 25 квітня 2017 року.

Постановою Верховного Суду України від 19 вересня 2017 року у задоволенні заяви Колупаєва В.В.відмовлено.

Колегія суддів Судової палати вадміністративних справах ВерховногоСуду України переглянула оскаржуване судове рішення і не виявила порушень нормматеріального чи процесуального права, які могли призвести до ухвалення незаконного судового рішення, щоб його скасувати й ухвалити нове рішення чи направити справу на новий судовий розгляд.

Нагадаємо, що 2 березня 2017 року Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Колупаєва Валерія Вікторовича з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира за вчинення істотного дисциплінарного проступку на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Прес-центр судової влади України