Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жовтневий районний суд м. Харкова обрав батькам, що підозрюються у доведенні малюка до голодної смерті, запобіжні заходи, пов’язані із обмеженням волі

03 жовтня 2017, 16:33

27 вересня 2017 року Жовтневий районний суд м. Харкова задовольнив клопотання слідчого відділу Новобаварського ВП ГУ НП в Харківській області у кримінальному провадженні про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно батька дитини, Політикіна Д.С., підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст.166 КК України (злісне невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки).

До підозрюваної Лебединець Н.В., матері хлопчика, яка перебуває в стані вагітності, судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Суд очікує на надходження обвинувального акту за вищевказаним злочином.

Максим Лебединець народився 30 грудня 2013 року. Відповідно до матеріалів справи дитина потерпала від систематичних побоїв, недостатнього харчування, ненадання своєчасної та кваліфікованої допомоги. 26 вересня 2017 року Максима у вкрай важкому стані було доставлено до Харківської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги ім. проф. Мещанінова О.І. з діагнозом: кома, кахексія, гіповалемія, а  27 вересня 2017 року помер у лікарні. Стосовно батьків хлопчика порушено кримінальне провадження.

 

За повідомленням прес-служби суду