Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cуддю Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Мінаєва І.М. відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

03 жовтня 2017, 16:26

Вища рада правосуддя під час засідання 3 жовтня 2017 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про тимчасове відсторонення судді Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Мінаєва Ігоря Миколайовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності строком на два місяці.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич поінформував: у клопотанні про тимчасове відсторонення судді Мінаєва І.М. від здійснення правосуддя заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зазначив, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Мотивуючи необхідність тимчасового відсторонення судді Мінаєва І.М. від здійснення правосуддя, заступник Генерального прокурора зазначив, що, перебуваючи на посаді судді Слов’янського міськрайонного суду Донецької області і здійснюючи правосуддя, Мінаєв І.М. матиме можливість впливати на свідків у кримінальному провадженні, зокрема на секретаря судових засідань та помічника судді, протиправно перешкоджаючи у такий спосіб встановленню обставин кримінального правопорушення під час досудового розслідування. Крім того, існує ризик, що суддя Мінаєв І.М., маючи знайомих серед працівників правоохоронних та судових органів, може використати зв’язки з ними для створення перешкод досудовому розслідуванню кримінального провадження.

«Клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Мінаєва І.М. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності подано з дотриманням вимог, визначених Законом України «Про Вищу раду правосуддя» та Кримінальним процесуальним кодексом України», – зазначив Вадим Беляневич.

Вища рада правосуддя, дослідивши клопотання та долучені до нього документи, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича, представника Генеральної прокуратури України – прокурора четвертого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва у суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Скибенка Олексія Ігоровича, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково та тимчасово, до 28 листопада 2017 року, відсторонити суддю Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Мінаєва Ігоря Миколайовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Прес-центр судової влади України