Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України Руслан Кирилюк взяв участь у відкритті приміщення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим

06 червня 2013, 17:23

   6 червня 2013 року  відбулась урочиста презентація відреставрованого приміщення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, частина якого розташована у місті Феодосія.    
  У заході взяли участь Голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, перший заступник Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Павло Бурлаков,  Постійний  Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Віктор Плакіда, тимчасово виконуючий обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна,  міський голова Феодосії Олександр Бартенєв,  керівники правоохоронних органів, голови місцевих загальних судів Автономії та судді Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.

   Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк відзначив, що відкриття ще одного приміщення суду - це черговий крок в реалізації судової реформи в Україні. «Насправді, прийняття законів – це не вся судова реформа, багато залежить від людей, які їх застосовують при розгляді справ та створюють умови для здійснення правосуддя. Такі перемоги наближують нас до правової держави», - наголосив Голова ДСА України. Руслан Кирилюк висловив подяку керівництву Апеляційного суду Автономної Республіки Крим та керівництву автономії за підтримку у створенні належних умов діяльності судової влади.
  Презентована сьогодні будівля, загальною площею 1510,2 кв. м, передана із комунальної у державну власність відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2012 року № 1063 «Про погодження передачі будівлі в м. Феодосії у державну власність».
 Голова суду особисто провів екскурсію по суду, зокрема, показав новооблаштовані приміщення,  зали судових засідань ( окремі зали оснащені системою відеоконференцзв'язку),   кімнати психологічного розвантажування тощо.  
У приміщенні суду створено належні умови для підсудних та конвою – обладнано 2 камери для підсудних (7,6 та 7,4 кв. м), 2 приміщення для конвою загальною площею 6,8 кв. м (2,7 та 4,1 кв. м).  Для заїзду конвойних машин і висадки підсудних є спеціальний майданчик та окремий вхід.

Детадльніше про презентацію відреставрованої будівлі за посиланням:
http://www.acarc.gov.ua/news/Kerіvnictvo-Apelyacіjnogo-sudu-AR-Krim-prezentuvalo-onovlenij-palac-pravosuddya-480


Довідка:
    У 2004 році частина Апеляційного суду  Автономної Республіки Крим  була розміщена у місті Феодосії відповідно до Указу Президента України від 4 березня 2004 року № 268/2004 «Про розміщення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим».
    До 2012 року  в Апеляційному суді, частина якого розташована у місті Феодосія, працювало 9 суддів судової палати у цивільних справах,  які розглядали апеляційні скарги на судові рішення  місцевих загальних судів східної частини півострова.
    У квітні 2012 роцу, за сприяння нового керівництва, у Феодосії було створено судову палату у кримінальних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим   , яка розглядає апеляційні скарги 7 місцевих загальних судів східної частини півострова.
    Наприкінці 2012 року Кабінет Міністрів України видав розпорядження, згідно якого приміщення перейшло в державну власність ДСА України для розміщення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.
    Наразі, суддівський корпус судових палат Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, частина якого розташована у місті Феодосії, налічує  19 висококваліфікованих фахівців, причому лише 2012 року до суду було переведено 10 суддів із різних регіонів України. Ефективну та злагоджену роботу суду забезпечують і 33 працівника апарату  Апеляційного суду, які щодня, разом із суддями, докладають максимум зусиль задля утвердження справедливості та верховенства права.