Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося чергове засідання Ради суддів України

24 травня 2013, 16:00

Відбулося чергове засідання Ради суддів України

 

24 травня 2013 року в приміщенні Верховного Суду України (вул. Пилипа Орлика, 8 — Кловський палац) відбулося чергове засідання Ради суддів України.

Перед початком засідання голова та члени Ради суддів України привітали Ярослава Романюка з обранням на посаду Голови Верховного Суду України.

Під час засідання були розглянуті такі питання: виконання рішень ХІ чергового з’їзду суддів України за основними напрямками, зокрема, підвищення рівня довіри до правосуддя,  підвищення рівня правових знань громадян України про судові процедури, функціонування судової системи і порядок захисту своїх прав і охоронюваних законом інтересів; підвищення якості правосуддя; посилення авторитету судової влади; забезпечення однакового застосування судами законодавства; формування бюджету судової влади України; розробка проектів законів, спрямованих на удосконалення засад функціонування та забезпечення незалежності судової влади України.

 Заслухавши інформацію секретаря Ради суддів України Тетяни Козир щодо процедури обрання суддів безстроково, було вирішено затвердити звернення Ради суддів України щодо процедури обрання суддів безстроково та направити звернення Ради суддів України Голові Верховної Ради України Рибаку В.В.

З метою заохочення суддів Радою суддів України було вирішено зробити подання на присвоєння почесного звання «Заслужений юрист України» окремим суддям у відставці.

Радою суддів України було розглянуто звернення  судді Дніпровського районного суду м. Києва Макарчук В.В. про неможливість застосування нею електронного цифрового підпису у зв’язку з її релігійними переконаннями та вирішено доручити Державній судовій адміністрації України вивчити питання щодо можливості внесення змін до нормативно-правових актів, які регулюють правовідносини, що стосуються використання цифрового електронного підпису в судочинстві, з метою вдосконалення цієї процедури стосовно прав осіб, які відмовляються від застосування електронного цифрового підпису за релігійними переконаннями.