Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України визначив пріоритети подальшого співробітництва із Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)

17 квітня 2013, 15:08

16 квітня 2013 року Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк провів робочу зустріч із керівником програм розвитку демократії та врядування Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові та Білорусі Олександром Піскуном та керівником Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» Девідом Воном. Також на зустрічі були присутні: перший заступник Голови ДСА України Володимир Півторак, керівник програм з запобігання торгівлі людьми, прав людини та верховенства права Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові та Білорусі Тетяна Тимошенко, заступник керівника Проекту «Україна: справедливе правосуддя» Наталія Петрова,  операційний менеджер Проекту Ірина Сторожук, спеціаліст з питань права і судового адміністрування Сергій Сученко та працівники Державної судової адміністрації України.
Під час зустрічі були розглянуті напрямки співпраці Державної судової адміністрації України та Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» із урахуванням пріоритетів у роботі Державної судової адміністрації України.
Зокрема, йшлося про спільну роботу з Проектом при підготовці експертних висновків щодо типового проекту приміщення суду, удосконалення системи статистичної звітності, встановлення інформаційних кіосків у судах, запровадження системи навчання для помічників суддів та дистанційного навчання для працівників апаратів судів, інше.
Водночас  учасники зустрічі обговорили потенціал пілотної Програми з питань судового адміністрування, а також продовження навчання судових адміністраторів засобами дистанційного навчання.
Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк відзначив важливість навчального курсу з судового адміністрування та наголосив на необхідності запровадження навчального курсу для судових адміністраторів у вищих навчальних закладах. «Ми хочемо, щоб це не залишилося на рівні разового курсу, та спочатку за матеріалами  пілотного навчального курсу необхідно видати підручник, а потім запроваджувати навчальний спецкурс.  У майбутньому це має бути навчальна програма у вищих навчальних закладах, де ДСА України формує замовлення на навчання судових адміністраторів», - сказав Руслан Кирилюк.
Керівник проекту Агентства США із міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» Девід Вон подякував Голові Державної судової адміністрації України Руслану Кирилюку за цікаве спілкування 13 квітня 2013 року під час пілотної Програми з питань судового адміністрування, а також наголосив на міцній лідерський позиції очільника ДСА України в питаннях модернізації організаційного забезпечення діяльності судової влади.