Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочалося навчання судових адміністраторів

08 квітня 2013, 18:03

8 квітня 2013 року в м. Києві розпочалася перша в Україні пілотна Програма з питань судового адміністрування. Програма впроваджується Державною судовою адміністрацією України та Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя» в співпраці з Університетом штату Мічиган. Метою пілотної Програми з питань судового адміністрування є покращення знань, навичок та здібностей судових адміністраторів у ефективному управлінні судами.

Сорок керівників апаратів судів, їх заступників та працівників ДСА з усієї України, відібраних на конкурсній основі, беруть участь у вказаній програмі. Викладачі Університету штату Мічиган спільно з українськими викладачами проводять навчання за такими курсами: лідерство; цілі та обов’язки судів; стратегічне бачення й планування; ресурси, бюджет, фінанси; управління проходженням справ; управління інформаційними технологіями; основні компоненти судів; управління кадровими ресурсами; освіта, навчання, підвищення кваліфікації; суди та зв’язки з громадськістю.

«Цей проект дозволить отримати передовий досвід і одразу зробити рішучий крок вперед в судовому адмініструванні, - відзначив Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк. - Я покладаю великі надії на цю інноваційну програму, яка стане поштовхом для впровадження комплексної системи навчання на загальнонаціональному рівні, а в подальшому сприятиме створенню школи судових адміністраторів».

Заступник Директора Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові та Білорусі Анн-Марі Ястішок у своєму вітальному слові зазначила, що «завдяки лідерській ролі Державної судової адміністрації та Національної школи суддів ця програма є значним кроком уперед у сприянні набуттю й опануванню керівниками апарату суду їх нових ролей лідерів». «USAID з радістю підтримує цей процес створення основи для безперервного професійного розвитку працівників апарату суду», - додала вона.

Навчальна програма сформована із 10 модулів, які відповідають тим компетенціям, які є необхідними для ефективного судового адміністрування. Над розробкою навчальних матеріалів працювали американські і українські викладачі.

Протягом першого навчального дня Директор Програми з судового адміністрування Університету штату Мічиган Морін Коннер та доцент Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Іван Назаров навчали судових адміністраторів основам ефективного лідерства. З рештою курсів учасники ознайомляться впродовж наступних десяти днів. Після цього вони підготують фінальні роботи та отримають сертифікати Університету Штату Мічиган в червні 2013 року.