Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України провів робочу зустріч з керівниками Агентства США з міжнародного розвитку USAID

05 квітня 2013, 15:54

Метою Регіональної місії USAID є огляд поточної програми Агентства США з міжнародного розвитку «Україна: справедливе правосуддя», розгляд ходу реалізації названого Проекту з метою подальшого удосконалення спрямування програмних заходів протягом наступних трьох років.

 

 Під час зустрічі Руслан Кирилюк подякував Проекту за надану допомогу у підтримці української судової системи. Голова ДСА України назвав багато корисних заходів, що  проводилися спільно з Проектом, зокрема, участь представників ДСА у міжнародній конференції з судового адміністрування, що відбулася у Гаазі; підтримку у проведенні першої міжнародної конференції з судового адміністрування «Інноваційні підходи в судовому адмініструванні», присвяченої 10 річниці діяльності ДСА України. Руслан Кирилюк наголосив, що «покладає великі надії на пілотний проект з навчання судових адміністраторів, який розпочнеться 8 квітня 2013 року в м. Києві за участю викладачів Мічиганського університету». Водночас Голова ДСА України зауважив, що, незважаючи на досить плідну спільну роботу, останнім часом спостерігається  зниження  активності співробітництва Проекту з ДСА України, та висловив сподівання на відновлення активної співпраці, особливо у важливих для судової системи України напрямках.

 

 Під час зустрічі Руслан Кирилюк означив пріоритетні напрямки роботи Державної судової адміністрації України на поточний рік, до виконання яких може приєднатися і Проект. Зокрема, за його словами, робота ДСА України найближчим часом буде спрямована на: збільшення видатків на оплату праці працівників апаратів судів; добудову 10 приміщень судів; будівництво суду за типовим проектом (модельне приміщення суду); розробку нової інструкції з діловодства суду для загальних та адміністративних судів; запровадження системи навчання для помічників судів та дистанційного навчання для працівників апаратів судів; удосконалення системи статистичної звітності; широке впровадження системи «Електронний суд»; встановлення інформаційних кіосків у судах; завершення впровадження систем відеоконференцзв’язку; спрощення і пришвидшення автоматизованої системи документообігу суду, модуль інформування сторін процесу шляхом відправлення смс-повідомлень; оптимізацію поштових витрат.