Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України взяв участь в урочистостях, присвячених 15 річниці діяльності ВРЮ

21 березня 2013, 17:33

 21 березня відбулась Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Роль і місце Вищих рад юстиції у формуванні суддівського корпусу», організована Вищою радою юстиції за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя».
 Проведення конференції було ініційоване з нагоди 15-річчя діяльності Вищої ради юстиції, яка створена 31 березня 1998 року як новий для вітчизняної правової системи конституційний орган, відповідальний за формування високопрофесійного суддівського корпусу та за прийняття рішень стосовно порушень суддями і прокурорами вимог щодо несумісності та у межах своєї компетенції про їх дисциплінарну відповідальність.
 Метою конференції є аналіз та обговорення статусу, способу формування, діяльності, місця Вищих рад юстиції в правових системах інших країн, напрацювання шляхів подальшого вдосконалення вітчизняного законодавства щодо Вищої ради юстиції.
Від імені Президента України вітальне слово виголосив радник Президента України Андрій Портнов.
 На відкритті конференції, зокрема, виступили: голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко, голова Союзу юристів України, перший голова ВРЮ Валерій Євдокимов, голова парламентського комітету з питань верховенства права та правосуддя Сергій Ківалов, Голова Конституційного Суду України Анатолій Головін, Голова Верховного Суду України Петро Пилипчук, голова Вищого адміністративного суду України Ігор Темкіжев, заступник голови Вищого господарського суду України Анатолій Осетинський, в.о. Голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Міщенко, заступник голови ВРЮ, голова Національної асоціації адвокатів України Лідія Ізовітова, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк.
 У роботі конференції взяли участь також члени Вищої ради юстиції всіх каденцій, заступники голів вищих судів, голови апеляційних  і районних судів м. Києва, вищих навчальних закладів України, судді і представники Вищих рад юстиції інших країн і міжнародних експертних інституцій.
 Голова Верховного Суду України Петро Пилипчук сказав: «Вища рада юстиції стала одним із головних у нашій державі суб’єктів забезпечення незалежного функціонування органів судової влади на визначених Конституцією та законами України засадах, що є обов’язковою умовою належного захисту конституційних прав і свобод людини та громадянина, розвитку демократичного суспільства, розбудови правової держави».