Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України та Рада Європи започаткували новий формат співпраці

13 березня 2013, 17:14


  13 лютого 2013 року голова Ради суддів України Василь Онопенко провів робочу зустріч з Директором Проекту Ради Європи «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму системи правосуддя в Україні» Ліліт Данегян. У зустрічі також взяли участь консультант Проекту Довідас Віткаускас, менеджер Проекту Андрій Кавакін, секретар Ради суддів України, суддя Вищого господарського суду України Тетяна Козир, фахівці Державної судової адміністрації України.
  Учасники зустрічі обговорили початок реалізації Проекту Ради Європи «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму системи правосуддя в Україні», який запроваджується за фінансового сприяння Уряду Швеції. Із 1 січня 2013 року триває початкова фаза Проекту, під час якої представники Ради Європи визначають пріоритети, напрямки діяльності та бенефіціарів і реципієнтів.
  Проект «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму системи правосуддя в Україні» спрямований на поліпшення судового адміністрування та діяльності органів суддівського самоврядування в Україні, підвищення професіоналізму судової системи шляхом вдосконалення системи підготовки суддів та кандидатів у судді, сприяння проведенню судової реформи у відповідності до європейських стандартів, зокрема, що стосується інституційного складу Вищої ради юстиції, процедури призначення суддів, а також процедур щодо порядку застосування дисциплінарної відповідальності до суддів, сприяння у проведенні конституційної реформи, а також розробки законів та змін до них.
  Голова Ради суддів України Василь Онопенко відзначив, що вказані напрямки співпраці неодмінно потребують вдосконалення діяльності, а особливо із урахуванням європейської практики.
  Секретар Ради суддів України Тетяна Козир наголосила, що наразі існує потреба в обміні досвідом з окремими європейськими державами у питаннях бюджетування судової влади, адміністрування судів з метою подальшого запровадження в Україні інноваційних підходів у цих питаннях.
  Учасники зустрічі обговорили стратегічне планування діяльності як органів суддівського самоврядування зокрема, так і судової влади загалом, а також низку інших питань.