Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався третій етап програми із судового адміністрування

21 березня 2016, 15:47

21 березня 2016 року розпочався третій етап програми із судового адміністрування. Навчання триватиме протягом двох тижнів (до 1 квітня 2016 року).

 

Державною судовою адміністрацією України в партнерстві з Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID "Справедливе правосуддя" та за участю Університету штату Мічиган (США) була успішно розроблена та впроваджена навчальна програма з питань судового адміністрування.

 

Загалом було подано 65 аплікаційних форм (анкета та есе). За результатами відбору обрано 40 учасників навчальної програми. Зокрема, один керівник апарату — Вищий господарський суд України, десять — апеляційних судів, двадцять п’ять — працівників апаратів місцевих судів різних юрисдикцій, два — ДСА України та два — територіальні управління ДСА України.  

 

Керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон, відкриваючи захід відзначив, що прагнення Проекту до вдосконалення судочинства втілюються через навчальний компонент, зокрема, навчальної програми із судового адміністрування. Девід Вон нагадав, що за умовами навчальної програми випускники третього етапу, як і двох попередніх, матимуть можливість продовжити навчання в Мічиганському університеті.

"По завершенню третього етапу начального курсу із судового адміністрування в Україні практично в кожному шостому суді буде сертифікований, кваліфікований судовий адміністратор", —  відзначила заступник Голови Державної судової адміністрації  України Ольга Булка під час відкриття навчальної програми. "Розуміючи необхідність у підвищенні кваліфікації та потребу професійного розвитку в апаратах судів ДСА України спільно з нашими партнерами використали успішний досвід навчання судових адміністраторів та на одній із компетенцій зробили курс дистанційного навчання. До речі, працюючи над програмою із судового адміністрування та дистанційним курсом ми виявили неабиякий інтерес працівників апарату суду до здобуття нових знань, вмінь та навиків. Підбиваючи підсумки дистанційного курсу стало зрозумілим, що й зацікавленість, і потреба в навчальному курсі не зменшується й надалі. Бачимо це перспективним напрямком у підвищенні освіченості працівників апаратів судів", — наголосила заступник Голови ДСА України.

У результаті впровадження двох раундів програми у 2013 та 2015 роках 80 судових адміністраторів з усієї України покращили знання, навички та вміння з питань судового адміністрування.

З метою подальшого підвищення професійного рівня судових адміністраторів у січні 2016 року було оголошено конкурс на добір кандидатів для участі в третьому раунді навчальної програми з питань судового адміністрування. Загальна кількість учасників 40 осіб.

Метою навчальної програми є поглиблення знань, вмінь та навичок у сфері судового адміністрування.

План навчальної академічної програми:

21 березня — 1 квітня 2016 року — лекційні заняття  в місті Києві;

12 квітня — 29 квітня 2016 року  — підготовка випускної роботи;

30 квітня — 27 травня 2016 року — перевірка випускних робіт;

8 червня 2016 року — вручення сертифікатів про участь у програмі.

До участі в реалізації навчальної програми залучені практики й викладачі навчальних закладів України та США, зокрема Університету штату Мічиган.