Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося чергове засідання Ради суддів України

21 лютого 2013, 17:16


  21 лютого 2013 року відбулося чергове, останнє у нинішньому складі, засідання Ради суддів України.
Голова Ради Ярослав Романюк повідомив про свій намір припинити роботу у вищому органі суддівського самоврядування. «У мене немає намірів в подальшому працювати в Раді суддів України», - зазначив Ярослав  Романюк. Відтепер він зосередиться на роботі на адміністративній посаді - Першого заступника Голови Верховного Суду України. Ярослав Романюк подякував своїм колегам за майже 2,5 роки злагодженої роботи нинішнього складу Ради суддів України, Державній судовій адміністрації України за плідну, конструктивну співпрацю та забезпечення діяльності вищого органу суддівського самоврядування, представникам ЗМІ – за висвітлення діяльності РСУ.
На засіданні затверджено звіт про роботу Ради суддів України до чергового ХІ з’їзду суддів України.
  Також учасники засідання заслухали інформацію про попередній звіт щодо дослідження з визначення коефіцієнтів навантаження на суддів для судової системи України. Рада суддів України погодила проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (щодо механізму встановлення норм навантаження на суддю) та  звернулась до Кабінету Міністрів України, як суб’єкта законодавчої ініціативи, з пропозицією внести на розгляд Верховної Ради України вказаний проект Закону України.
  На засіданні розглянуто звернення в порядку статті 47 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» судді Оржицького районного суду Полтавської області Смілянського Є.А. з повідомленням про загрозу його незалежності. За підсумками розгляду в закритому засіданні було вирішено про відсутність вказаної загрози.
  Рада суддів України обговорила висновкок Колегії Рахункової палати України до Звіту про результати аудиту використання Державною судовою адміністрацією України та судами загальної юрисдикції коштів, що надійшли до спеціального фонду Державного бюджету України у 2012 році. Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк деталізував зауваження аудиторів та відзначив, що попередня позиція Рахункової палати України значною мірою відрізнялась від їхнього остаточного висновку. Зокрема, це стосувалось оплати праці працівників апаратів судів, утримання приміщень судів, де тривають ремонтні роботи, інше.
  За підсумками розгляду вказаного питання Радою суддів України прийнято рішення з метою створення єдиної інформаційної системи облікових показників щодо сплати судового збору в місцевих та апеляційних судах рекомендувати ДСА України забезпечити облік відомостей про судовий збір шляхом заповнення даних в автоматизованій системі документообігу суду та складання звітності в автоматичному режимі.