Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває спільне навчання українських та американських викладачів для Програми з питань судового адміністрування

19 лютого 2013, 15:57

19 – 21 лютого 2013 року в м. Києві проходить семінар для українських та американських викладачів в рамках  навчальної програми пілотного Проекту «Впровадження навчальної програми з питань судового адміністрування».

 Захід організований Державною судовою адміністрацією України, Національною школою суддів України, Проектом USAID «Справедливе правосуддя» за участю Університету штату Мічиган.

Відкрив семінар заступник Голови Державної судової адміністрації України, голова Експертної ради пілотного Проекту «Впровадження навчальної програми з питань судового адміністрування» Володимир Півторак. «Очевидно, що створення команди з викладачів США та України в рамках пілотного Проекту «Програми з судового адміністрування» сприятиме напрацюванню як навчальної програми на основі визначених компетенцій, так і методології її викладання, що може стати основою навчальної програми з філософією постійного вдосконалення, і яка відповідатиме вимогам та потребам щоденної роботи керівника апарату суду», - зазначив голова Експертної ради пілотного Проекту. Оскільки одним із завдань Державної судової адміністрації України є забезпечення необхідних умов для підвищення кваліфікації працівників апаратів судів, створення системи підвищення кваліфікації, тому Державна судова адміністрація України, за словами Володимира Півторака, і надалі надаватиме організаційну підтримку названому пілотному Проекту. «Після завершення Проекту можна буде визначитися і щодо необхідності та доцільності застосування такого досвіду для введення обов’язкового проходження навчання як кваліфікаційної вимоги для зайняття чи продовження перебування на посаді керівника апарату суду», - наголосив заступник Голови ДСА України.

Семінар для викладачів проводиться з метою створення єдиної команди з викладачів США та України для Програми з питань судового адміністрування. Учасники навчального заходу переглянуть і за необхідності оновлять стандарти для курсів, розглянуть цілі навчання, презентації і матеріали підготовлені до викладання українським судовим адміністраторам, проведуть процедуру оцінювання викладачів для забезпечення відповідності українському контексту.

До учасників семінару з вітальними словами звернулись проректор Національної школи суддів Оксана Кучинська, керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон.

У семінарі беруть участь викладачі Програми, експерти з Університету штату Мічиган, працівники Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, неурядової громадської організації «Інститут прикладних гуманітарних досліджень» та Проекту USAID «Справедливе правосуддя».