Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч Голови ДСА України з викладачами Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган

18 лютого 2013, 15:13

 

18 лютого 2013 року відбулася робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації  України Руслана Кирилюка з викладачами Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган. Зокрема, Директором Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган Морін Коннер (США), викладачем Університету штату Мічиган Тімоті Дібл (США), викладачем Університету штату Мічиган Джен Бауч (США). На зустрічі також були присутні керівник Проекту «Україна: справедливе правосуддя» Девід Майкл Вон (США), менеджер з грантів та контрактів Проекту (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» Лариса Сініцина, заступник Голови Державної судової адміністрації України, голова Експертної ради пілотного Проекту «Впровадження навчальної програми з питань судового адміністрування» Володимир Півторак, начальник управління організаційного забезпечення діяльності ДСА України Олександр Сімановський, начальник управління з питань організації діяльності судів Олександр Іванченко, працівники сектору міжнародного співробітництва та взаємодії зі ЗМІ ДСА України.

Під час зустрічі обговорено створення єдиної викладацької команди для Програми з питань судового адміністрування з представників України та США, проведено огляд стандартів для курсів, цілей навчання.

Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк відзначив, що в навчальному курсі із судового адміністрування охоплені всі питання, з яких необхідно мати знання судовим адміністраторам. Голова ДСА України запропонував зробити відеозапис лекційних курсів з метою подальшого їх використання при дистанційному навчанні керівників чи працівників апаратів судів. «В подальшому ДСА України має на меті, за результатами впровадження пілотного Проекту з питань судового адміністрування, створити Центр навчання судових адміністраторів та започаткувати курс для їх дистанційної підготовки, оскільки пілотний проект навчить лише 40 осіб, а в апаратах судів працює близько 33 тисяч осіб», - наголосив Руслан Кирилюк.

Керівник Проекту «Україна: справедливе правосуддя» Девід Майкл Вон подякував Голові Державної судової адміністрації України Руслану Кирилюку за інноваційність у підходах вирішення питань судового адміністрування та постійне бажання вдосконалюватись у процесах управління в судах.  Девід Вон також висловив подяку заступнику Голови Державної судової адміністрації України, голові Експертної ради пілотного Проекту «Впровадження навчальної програми з питань судового адміністрування» Володимиру Півтораку за лідерську позицію у започаткуванні та впровадженні пілотного проекту судового адміністрування.