Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено семінар «Реалізація положень антикорупційного законодавства в контексті Європейського досвіду протидії корупції»

09 лютого 2013, 16:27

7-8 лютого 2013 року в приміщенні готелю «Президент», м. Київ  відбувся семінар «Реалізація положень антикорупційного законодавства в контексті Європейського досвіду протидії корупції».

Даний захід було організовано Державною судовою адміністрацією України  в рамках залучення допомоги Європейської Комісії за програмою ТАІЕХ.

В роботі семінару  взяло  участь близько 100 представників судової системи та європейські експерти.

З привітанням та вступним словом до учасників семінару звернувся заступник Голови ДСА України  Володимир Півторак. Також спікерами  семінару були:  суддя апеляційного суду Чернівецької області Віталій Марчак, завідуючий сектором підготовки роз’яснень законодавства щодо організаційного забезпечення діяльності судів та забезпечення взаємодії з органами державної влади управління правового забезпечення ДСА України Володимир Кочетов, начальник відділу антикорупційної політики Департаменту антикорупційного законодавства та законодавства про правосуддя Міністерства юстиції України Андрій Кухарук,  а також експерти з Італії та Румунії, які представляли  Європейську Комісіїю:  Маурицио Варанезе, Лаура Стефан, Гультьеро Михеліні.

На семінарі обговорено проблеми практичного застосування національного антикорупційного законодавства, правила регулювання та механізми, спрямовані на запобігання проявам корупції, притягнення до суду за корупційні діяння осіб зі статусом «недоторканності», реалізація основних заходів щодо запобігання і протидії корупції, адміністративні процедури та обмеження щодо зайняття посад на державній службі, корпоративна відповідальність за вчинення корупційних діянь, методи проведення службових перевірок у випадках отримання державними службовцями  незаконних привілеїв та переваг, антикорупційне законодавство: сучасний стан та перспективи розвитку, критерії оцінювання стану запобігання та боротьби з корупцією, гучні корупційні справи. Досвід Румунії.

Детальніше з матеріалами семінару та презентаціями можна ознайомитись на веб-сайті ДСА України, рубрика «Міжнародна діяльність», ТАІЕХ