Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів загальних судів визначилася зі складом Конференції суддів загальних судів

26 грудня 2012, 12:58

25 грудня 2012 відбулося засідання ради суддів загальних судів, де розглянуто низку питань, зокрема, про обрання делегатів на Конференцію суддів загальних судів, яка відбудеться 18 січня 2013 року.

Орган суддівського самоврядування визначив 61 делегата, серед яких перший заступник Голови Верховного Суду України, голова Ради суддів України Ярослав Романюк, в.о. голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССУ) Станіслав Міщенко, суддя ВССУ, голова ради суддів загальних судів Павло Гвоздик, а також інші кандидати від судів.

Слід зазначити, що відповідно до частини 2 статті 119 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» до складу Конференції суддів загальних судів України входять: по двоє суддів від АРК, кожної області, міст Києва та Севастополя, з яких: один суддя є представником місцевих загальних судів, а інший - представником апеляційної інстанції відповідної адміністративно-територіальної одиниці; шість суддів ВССУ і суддя ВСУ.

Конференція має визначитися з кандидатурами делегатів на XI черговий з'їзд суддів, що відбудеться 22 лютого 2013 року, а також сформувати з числа делегатів Конференції новий склад Ради, який є виконавчим органом Конференції.

Адміністративна і господарська юрисдикції ще в листопаді 2012 року визначилися з делегатами на черговий з'їзд суддів.

Також на засіданні ради суддів загальних судів розглянуті інші питання, зокрема, кадрові. Наразі, радою суддів загальних судів надано рекомендації до Вищої ради юстиції про призначення на адміністративні посади голів та заступників голів судів.

Також рада суддів загальних судів ухвалила рішення направити Президенту України звернення щодо реального забезпечення незалежності судів і суддів.