Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання голови Ради суддів України з Днем працівників суду

14 грудня 2012, 13:44

14 грудня 2012 року

 

Вітальне слово

з нагоди відзначення Дня працівників суду

 

Шановні колеги!

         Від імені вищого органу суддівського самоврядування, який покликаний дбати про кожного суддю держави, щиро вітаю вас з професійним святом.

Діяльність щодо здійснення правосуддя завжди була і залишається вкрай відповідальною і надзвичайно складною. Адже судові рішення мають бути взірцем справедливості та верховенства права, а судді повинні бути, насамперед, носіями високих моральних якостей, бездоганної репутації та високого професіоналізму. Незмірно складнішим є виконання наших професійних обов’язків у період реформування судової влади та процесуального законодавства.

На судовий корпус України сьогодні покладається особлива відповідальність за долю держави у складних умовах одночасного проведення реформ практично в усіх сферах суспільного життя. Крім того, саме від ефективності діяльності судів залежить конституційна стабільність у державі.

Проте впевнений, що ми з честю подолаємо усі труднощі та гідно продовжимо нашу спільну справу захисту прав і свобод людини.

На сьогодні підвищення ефективності правосуддя є однією з кардинальних умов розвитку країни. Ми маємо досягти такого рівня здійснення судочинства, який би відповідав потребам правової держави та світовим стандартам. На сучасному етапі Україна інтегрована в міжнародний правовий простір, на нашу державу поширюється юрисдикція Європейського суду з прав людини. Це зумовлює більш високу та відповідальну роль суду в суспільстві та державі.

Лише за умови становлення незалежної та сильної судової влади можливе досягнення цілей побудови громадянського суспільства, одним з ключових елементів якого є ефективне правосуддя. Результати наших зусиль, як ніколи, впливають на політичне і соціально-економічне життя в цілому та на розвиток демократії.

Суд – це не просто сфера нашої професійної діяльності. Це державний інститут, робота якого безпосередньо стосується доль мільйонів людей. І вони вправі розраховувати, щоб судді завжди були на варті закону, щоб, зрештою, торжествувала справедливість. І ми маємо виправдати сподівання суспільства. Суд повинен стати ключовою ланкою у механізмі забезпечення демократії, прав і свобод громадян.

         Хочу побажати вам нових звершень у професійній діяльності, успішного вирішення всіх складних і відповідальних завдань, які постають перед вами у повсякденній роботі в ім’я утвердження справедливості та верховенства права в Україні! Добра вам, щедрої долі, бадьорості духу та благополуччя!