Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області отримає нові приміщення

04 грудня 2012, 17:27

Кабінетом Міністрів України видано розпорядження КМУ від 28 листопада 2012 року № 968-р «Про передачу нерухомого майна у м. Жмеринка Державній судовій адміністрації».


Відповідно до вказаного розпорядження будівлі (літер А, Б) та огорожі № 1 і 2 по вул. Образцова, 4, у м. Жмеринці Вінницької області передано із сфери управління Міністерства інфраструктури в оперативне управління Державної судової адміністрації для розміщення Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області.


Для забезпечення Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області належним приміщенням відповідно до вимог Державних будівельних норм ДБН «Будинки і споруди. Суди» необхідно мати приміщення загальною площею не менше 2100 кв. метрів.


На сьогодні Жмеринський міськрайонний суд розміщено в триповерховій будівлі загальною площею 892 кв. м (у т.ч. підвал 144 кв. м) по вул. Образцова, 6 у м. Жмеринка. У зв’язку з тим, що площа приміщень вдвічі менша за потребу, в суді обладнано лише 2 зали судових засідань (при потребі 5 залів), немає кімнат для адвокатів та прокурорів,  недостає камер для підсудних (3 камери площею 12 кв. м при потребі 9 – 36 кв. м).


Водночас поліпшення умов розміщення суду стало можливим за рахунок нежитлових будівель, розташованих на сусідній земельній ділянці по вул. Образцова, 4. Забудова цієї ділянки складається з будівлі літ. А загальною площею 1131,3 кв. м (у т.ч. підвал 212 кв. м) та окремо збудованої у дворі будівлі літ. Б загальною площею 180,3 кв. м. Зазначені об’єкти нерухомого майна довгий час не використовуються за призначенням.


Надання Жмеринському міськрайонному суду Вінницької області додаткових площ дозволить забезпечити суд належним приміщенням, створити відповідні умови як для роботи суддів та працівників апарату суду, так і для учасників судових процесів й відвідувачів судової установи. За таких умов у будівлі суду можливо забезпечити функціональний взаємозв’язок, компактне розташування та планувальне розмежування за ступенями доступності функціональних груп приміщень.