Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державною судовою адміністрацією України затверджено Інструкцію про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового засідання

20 листопада 2012, 15:16

Державною судовою адміністрацією України затверджено Інструкцію про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового засідання, яка встановлює єдиний порядок роботи з технічними засобами фіксування судового засідання у судах загальної юрисдикції (крім Верховного Суду України та вищих спеціалізованих судів).


Названа Інструкція, зокрема, враховує вимоги Кримінального процесуального кодексу України щодо застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження.


Так, визначено особливості фіксування процесуальної дії, яка проводиться слідчим суддею під час досудового розслідування в кримінальному провадженні.


Також Інструкцією визначено технологію звукового запису судового засідання, порядок створення та зберігання архівних, робочих копій фонограми і порядок їх передачі у суди апеляційної та касаційної інстанцій.


Слід зауважити, що при підготовці згаданої Інструкції враховано пропозиції та зауваження, які надходили від місцевих та апеляційних судів, територіальних управлінь Державної судової адміністрації України.